Αλεξανδρόπουλος / Ορθοδοντική Κηφισιάς

Η "Ορθοδοντική Κηφισιάς" ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1983 από τον Βαγγέλη Αλεξανδρόπουλο. Πλέον, την κληρονομία του πατέρα του συνεχίζει ο Αλέξανδρος ο οποίος έχει αναλάβει το ιατρείο. Με αφορμή αυτή την αλλαγή, μας ανατέθηκε να δημιουργήσουμε ένα λογότυπο που να εκφράζει το ύφος, τις αξίες και τους νέους στόχους της εταιρίας.

Για να πετύχουμε τον στόχο μας, δηλαδή να σχεδιάσουμε ένα λογότυπο σύγχρονο και ταυτόχρονα διαχρονικό κινηθήκαμε με την παρακάτω στρατηγική. 

Με παραπομπή στην επωνυμία σχεδιάσαμε ένα -α- όπου τοποθετώντας μέσα του ένα μικρό παραληλλόγραμμο και μια γραμμή το μετατρέψαμε σε δόντι το οποίο “φοράει” σιδεράκι. Έτσι ο δέκτης βλέποντας το λογότυπο με την πρώτη ματιά καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται.

Χρησιμοποιώντας μια light γραμματοσειρά προσδίδουμε κομψότητα και λεπτό φινίρισμα στο λογότυπο. Παράλληλα με αυτόν τον τρόπο παραπέμπουμε στα λεπτά υλικά με τα όποια κατασκευάζονται τα σιδεράκια, καθώς και στους λεπτούς χειρισμούς που γίνονται ώστε να κατασκευαστούν και να τοποθετηθούν.

Χρωματικά έχουμε κινηθεί σε γκρι και βεραμάν για τους παρακάτω λόγους.

Το γκρι συμβολίζει την αίγλη, την τεχνολογία, την επιστήμη, την υπευθυνότητα, την υπομονή
και ταυτόχρονα προσδίσει μοντέρνο και σύγχρονο ύφος στο λογότυπο.

Το βεραμάν συμβολίζει τη γαλήνη, τη φρεσκάδα, το νέο και είναι ένα χρώμα που χρησιμοποιείται στην υγεία.

Ο χρωματικός αυτός συνδυασμός πέρα από όλα τα παραπάνω δημιουργεί ένα συναίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Category: Λογότυπο