ΚΑΠΕ / ENCREMENCO

Κύριος στόχος του ENCREMENCO είναι να προωθήσει την ίδρυση και λειτουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων σε Δήμους και Περιφέρειες για την Εξοικονόμηση Ενέργειας (ΕΞΕ) και την αύξηση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την άμβλυνση της ενεργειακής πενίας σε τοπικό επίπεδο.

Για την προβολή αυτής της ενέργειας δημιουργήσαμε ένα λογότυπο, σχεδιάζοντας τρία φύλλα (φιλικό προς το περιβάλλον) με αφαιρετικές γραμμές. Στη συνέχεια, για να δημιουργήσουμε ένα σύμβολο που να παραπέμπει στις έννοιες “κοινότητες, συνεργασία, ενέργεια” μετατρέψαμε τα φύλλα σε ανθρώπους προσθέτοντας μικρούς κύκλους επάνω από το καθένα.

Για να ενισχύσουμε αυτή τη φιλοσοφία οι άνθρωποι-φύλλα, τοποθετήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν ένα κύκλο, μια κοινότητα συνεργασίας, μιας και ο κύκλος είναι ένα συγκεντρωμένο σχήμα. Μοιάζει να κυλάει και να επιστρέφει.

Παράλληλα χρησιμοποιώντας τις φόρμες και αντιφόρμες που δημιουργούνται από τα σχήματα (φύλλα) έχουμε ένα δεύτερο σχήμα, την έλικα που ξεπηδάει μέσα από τους 3 ανθρώπους-φύλλα και συμβολίζει την κινητήριο δύναμη, την ενέργεια και την ενότητα, μιας και κινείται από 3 άλλα στοιχεία.

Το σύμβολο αυτό σε συνδυασμό με μια bold Sans Serif γραμματοσειρά προσδίδει κύρος, δυναμισμό και σταθερότητα.

Χρωματικά έχουμε κινηθεί σε αποχρώσεις που συμβολίζουν ενέργειες φιλικές προς το περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας διαβαθμίσεις χρωμάτων δίνουμε κίνηση-ενέργεια στο λογότυπο.

Category: Λογότυπο