ΚΟΦΙΝΑΣ / Προκατασκευασμένα Σπίτια

Το 1977 τα αδέρφια Νικόλαος και Μιχαήλ Κοφινάς ιδρύουν την ΚΟΦΙΝΑΣ ΟΕ. Με μια δυναμική και ανοδική πορεία μέχρι και σήμερα η εταιρία ΚΟΦΙΝΑΣ, γίνεται πρωτοπόρος στην δημιουργία προκατασκευασμένων σπιτιών και το 2020 κατασκευάζει το νέο της πρώτυπο εργοστάσιο.

Στη melvi ανατέθηκε να οπτικοποιήσει αυτή την πορεία και να την αποτυπώσει στους χώρους του νέου εργοστασίου της εταιρίας στο Μαρκόπουλο Αττικής, έκτασης 10.000 m².

Σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε γραφικά για τους χώρους της κεντρικής εισόδου, των κλιμακοστασίων και της κεντρικής έκθεσης της εταιρίας.

Στο χώρο πάνω από τα γραφεία, μας ζητήθηκε να αποτυπώσουμε το χρονικό της εταιρίας, από τα πρώτα βήματά της έως και σήμερα. Επιλέξαμε να διηγηθούμε αυτή την ιστορία σχεδιάζοντας μια χρονογραμμή με infographics, με τις σημαντικότερες ημερομηνίες. Χρησιμοποιήσαμε φωτογραφίες από αρχείο, οι οποίες συνδυάστηκαν με στιλιζαρισμένα γραφικά σχετικά με το κάθε χρονικό στάδιο. Χρωματικά κινηθήκαμε βάση της εταιρικής ταυτότητας.

Στον χώρο των δομικών υλικών έγινε παρουσίαση της φιλοσοφίας της εταιρίας, η οποία από την ίδρυσή της έως και σήμερα δημιουργεί με σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο.

Σε άλλα σημεία υπάρχουν μηνύματα σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχoνται. Σημάνσεις έγιναν επίσης στον χώρο του παιδότοπου και της κουζίνας.

Κατασκευαστικά, χρησιμοποιήσαμε μεικτή τεχνική με βινύλια, εκτυπώσεις και τρισδιάστατα μέρη. Με αυτό τον τρόπο δώσαμε έμφαση σε σημαντικά στοιχεία για την εταιρία.

Category: Επιγραφή