Διαδραστικό - Αγροτικό - Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα

Το Διαδραστικό-Αγροτικό-Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα, Δήμου Μαραθώνα ιδρύθηκε το καλοκαίρι 2002. Είναι ένας χώρος πολυθεματικός και ταυτόχρονα πολυλειτουργικός. Η συλλογή του αποτελείται από 5.000 εκθέματα, ενώ δίνεται η -σπάνια- ευκαιρία για Μουσείο στους επισκέπτες, να περιεργαστούν σημαντικό μέρος των εκθεμάτων.

Με αφορμή αυτή τη διάδραση και μετά από μελέτη στους χώρους του μουσείου σχεδιάσαμε το νέο του λογότυπο. Σε αυτό το λογότυπο καταφέραμε να συμπεριλάβουμε και τις τρεις έννοιες Διαδραστικό-Αγροτικό-Λαογραφικό, σχεδιάζοντας τη μορφή μιας αγρότισσας την περίοδο του θέρους. Αυτή η μορφή συνδυάζει την διάδραση, την παράδοση-λαογραφία και συνάμα είναι μια αγροτική φιγούρα.

Επιλέξαμε το λογότυπο να είναι κυκλικό. Ο κύκλος συμβολίζει την προστασία και τη συγκέντρωση. Στο μουσείο προστατεύεται και προβάλλεται η πολιτιστική μας κληρονομία έτσι ώστε να την γνωρίσουν και οι νεότερες γενιές.

Χρωματικά επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα καφέ του οποίου η απόχρωση είναι κοντά στο χρώμα του χώματος και ένα χρυσοκίτρινο για τα στάχυα. Το καφέ χρώμα συνήθως μας ξυπνά αισθήματα ζεστασιάς και ασφάλειας εξαιτίας του φυσικού – γήινου χρώματός του, ενώ το κίτρινο είναι ένα ζωηρό, χαρούμενο και ζεστό χρώμα το οποίο κεντρίζει την προσοχή.

Category: Λογότυπο